Drupal

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

385-Drupal LogoПредлагаме цялостна конфигурация на уеб сайт прдварително направен, чрез системата за управление на съдържанието Drupal.

Услугата включва:

Създаване на менюта и подменюта

Инсталиране на подходящи модули, компоненти и плъгини.

Поставяне на модулите на подходящо място

Пренаписване на адресите.

Други специфични манипулации в зависимост от потребностите.

По желание може да се инсталира наново Drupal.

Услугата включва:

Създаване на база данни и потребителско име.

Качване на файловете на системата

Инсталиране на Drupal.

Конфигурация.

Как работят CMS програмите?

CMS създават динамична уеб среда, в която цялото съдържание се записва в определена база данни или в XML файлове. Използвайки лек и достъпен интерфейс, администратора може да избере коя страница от уеб сайта да бъде редактирана и без никакви усилия да въведе необходимите промени или ново съдържание. След като съдържанието бъде обновено, с натискането на един бутон, CMS програмата ще превърне Вашият текст в HTML код и ще го публикува на уеб сайта Ви.

Един от най-важните аспекти на добрата CMS програма е лесната работа с нея и множеството възможности за обработка на съдържанието. Основното предимство на тези системи е, че не е необходимо да познавате езиците за програмиране, тези програми Ви предоставят текстов редактор, който разполага със същите функции и възможности както стандартните текстообработващи програми от типа на Microsoft Word или Open Office. По този начин Вие съвсем лесно можете да подготвите текстовете за уеб сайта си, а CMS системата ще генерира необходимия HTML код и ще ги публикува на избраната от Вас страница. Много от CMS програмите позволяват интеграция на Оn-line магазин, форум или чат чрез които лесно да разширите функционалността на своя уеб сайт.

Една от най-популярните системи за управление на съдържанието през последните години е безплатният open source проект Joomla.

Тази система беше създадена след като екипа, който работеше по проекта Mambo (друга популярна система за управление на съдържанието) се раздели на две групи. Групата на водещите разработчици се отдели от Miro International – корпорацията, която подкрепяше проекта Mambo, и започна работа по нов проект, наречен Joomla На практика двете системи имат сродна функционалност, но през последните години Joomla успя да се наложи като по-надеждна и сигурна от Mambo.

Името Joomla, произлиза от думата Jumla (на суахили), която означава 'всички заедно', като потвърждение на open source инициативата, която стои зад проекта и при която група от специалисти доброволно работят заедно по изграждането на различни проекти.

През последната година Joomla успя да се утвърди като една от най-мощните и надеждни системи за управление на съдържанието сред open source проектите. Популярна е и се използва по целия свят за създаването както на леки и опростени уеб сайтове, така и за сложни корпоративни приложения. Основният Joomla пакет е проектиран така, че да бъде лесен за инсталация, дори и от хора без опит в програмирането.