Купувач на къща получил неочакван бонус от поскъпването на BitCoin

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Купувач на къща получил неочакван бонус от поскъпването на BitCoinКупувач, който закупи къща с помощта на Bitcoin получи изненадващ бонус от 25%, благодарение на януарския скок в цената на Bitcoin. Договорът е бил подписан преди това, а плащането се е извършило след скока на виртуалната валута.

Сони Сингх, главен търговски директор в BitPay, сподели историята в скорошно интервю за Bloomberg Markets с водещи Кори Джонсън и Керъл Мейсър. Той каза, че строителият предприемач се свързал с BitPay, защото купувача на имота искал да си купи къща с Bitcoin. Строителят на недвижими имоти поискал помощ от Сони за улесняване на сделката. "Ние всъщност сме спомогнали за улеснението на няколко Bitcoin сделки за покупки на къщи в последните няколко години", каза Сингх. "Ние му показахме как BitPay работи, и сделката се осъществи."

Купувачът плаща около $ 4 милиона за къщата в окръг Лос Анджелис, Калифорния. Цената на Bitcoin беше $ 750 в момента на подписването, каза Сингх. Когато плащането се състоя, цената на 1 BitCoin вече беше скочила до $ 1000, което предостави 25 на сто печалба на купувача. Това е приблизително около $ 1 милион.

С допълнителните пари, купувачът си е купил Lamborghini от дилър коли, който също приема Bitcoin, каза Сингх.